copyright enzo

Bijna alle foto’s op dit blog en op de woldistel website zijn van mij. Ik heb ze gemaakt. Waar dat niet het geval is, heb ik het erbij vermeld. Bijvoorbeeld bij een YouTube video of een foto die iemand anders gemaakt heeft.

Sommige mensen bewaken hun copyright door een watermerk door hun foto te plaatsen. Persoonlijk vind ik dat erg lelijk en afbreuk doen aan de foto.

Mocht je een foto willen gebruiken, vermeld dan dat je hem van mij hebt. En dat geldt natuurlijk voor niet-commerciële doeleinden. Van commerciële doeleinden verwacht ik betaling en zeggenschap over de inhoud van het geschrevene. Zoals het in de Creative Commons licentie gesteld wordt.

Hetzelfde geldt voor eventuele andere ideeën.

download

Ik heb ooit eens een foto en een kort stukje interview gedaan voor een tijdschrift over verven met plantjes. Ze kozen een hele slechte foto en in het interview stonden dingen die ik helemaal niet gezegd heb. Op die manier doe ik dat dus niet weer. Ook ben ik wel eens via Flickr benaderd. Mogen wij alsjeblieft je foto voor dit boek gebruiken. Als je dan even verder zoekt naar de algemene voorwaarden en dergelijke blijkt dat men zich daarna de foto en gebruik in de toekomst gewoon toe-eigenen. Zo gaan we dus niet met elkaar om!

Mocht je jezelf op een foto zien (bijvoorbeeld tijdens een spin bijeenkomst) en je bent daar absoluut niet van gediend; stuur dan even een berichtje. Dan kijk ik even wat ik daar aan kan doen (blurren of helemaal verwijderen).