nieuw personeel!

Sinds een week zijn wij het personeel van twee nieuwe poezen.

Poezen ja, en geen katers. En dat is wel een beetje wennen, ook voor ons. Vooral omdat de jongste van de twee sinds eind vorige week krols is. Omdat ze altijd binnenkatten zijn geweest, zijn ze nog niet “geholpen”. Dat gaat spoedig veranderen. Plasjes en drupjes op diverse plaatsen en zelfs een keuteltje waar dat niet hoort. Op de mat bij de voordeur bijvoorbeeld. Of op het dekbed! Ondanks twee hele propere kattenbakken.¬†En rare geluiden! Ook ’s nachts.

Maar eigenlijk is het leed van het poesje erger. Een hoop gekir en gemiauw en alsmaar op de buik moeten rondschuiven. Een woordje van het nieuwe personeel en tegen wil en dank trappelt de achterkant ook alweer. Omdat ze altijd als binnenpoezen gewoond hebben is de kans groot dat dit spektakel heel vaak gaat voorkomen. Waar buitenpoezen hun krolsheid beperken tot een paar keer per jaar, zijn binnenpoezen soms na een maand wel weer zover. En dat keer twee. En per ongelukke nestjes wil het nieuwe personeel niet, want hoewel het ongetwijfeld hele mooie poppetjes zullen worden, moeten al die poppetjes ook weer goed personeel.

Het vorige personeel was voor werk te vaak weg om ze de aandacht te kunnen geven die twee van zulke vriendelijke meisjes nodig hebben. Want dat zijn ze wel. Heel vriendelijk en erg knap. De ene helft van het nieuwe personeel is ook erg blij met de spinbaarheid van de vacht van het jongste meisje. Er is al een klein draadje gemaakt van wat er uit de eerste kambeurt kwam. Want kammen vinden de meisjes wel fijn. En achter het personeel aanrennen door de kamer terwijl die een draadje voortrekken is ook leuk.

Het personeel is aangenomen, de invalkracht (buurvrouw) is ook op de hoogte en geaccepteerd. T.z.t. nog een nieuwe buitenren om in te luieren (de oude was inmiddels weg) en het ziet er rooskleurig uit.

(oh ja, nu dus ook op Instagram)

 

Dit bericht is geplaatst in spinnen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *