meer blauw

Het zakje met Japanse indigo zaadjes uit de US is inmiddels door de brievenbus gegleden, thank you Kori! Ik verheug me alweer op volgend jaar om de zaadjes te zaaien, plantjes te kweken en blauw te oogsten._dsc4146

De kuip met blauw heb ik toch maar van buiten naar binnen verplaatst en voorzien van een elektrische deken. Voor het geval dat ik toch blauw wil verven bij koud weer. Ik heb ook de emmer waar ik mijn strengen en batts boven uit liet lekken bekeken en zowaar, er blijft bezinksel met indigo achter. Natuurlijk zonde om weg te gooien, dus maar in de siliconen koekjesvormen gegoten on te drogen. Yup, indigo schilfers.

_dsc4071 _dsc4074

Ik heb net nog even in de kuip gekeken, ligt een mooi paars laagje op en de geur valt mee.

Bij de links heb ik een nieuwe van John Marshall geplaatst. Hij is zo ontzettend goed in het verven/drukken met plantaardige kleurstoffen en ook met blauw uit Japanse Indigo. Hij heeft (voor zover ik kan beoordelen) een heel interessant boek geschreven oven Japanse Indigo. Helaas is het een beperkte oplage en de prijs ook zo hoog dat het buiten mijn budget valt. Maar wie weet, misschien komt er nog eens een goedkopere uitgave. Niettemin met wat leeswerk kom je op zijn website en blog ook al heel wat te weten.

Verder (jonge) dassenschedel gevonden

_dsc4110

en de supermaan schijnt door de bomen, makkers staakt u wild geraas_dsc4130

 

Dit bericht is geplaatst in buiten, moestuin, textiel, verven met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *