schaapje, schaapje

heb je witte wol?

Het liedje gaat oorspronkelijk over een zwarte schaap, maar bij de vertaling uit het engels is de zwarte wol wit geworden en het kindje is gaan bibberen. Bovendien is er een couplet niet vertaald. Vreemd…….

Schaapje, schaapje:

Schaapje, schaapje heb je witte wol?
Ja, baas, ja, baas, drie zakken vol:
Eén voor de meester en één voor de vrouw
één voor het kindje dat bibbert van de kou.
Schaapje, schaapje heb je witte wol?
Ja, baas, ja, baas, drie zakken vol!

Baa, baa, black sheep:

Baa, baa, black sheep, Have you any wool?
Yes sir, yes sir, Three bags full.
One for the master, One for the dame,
One for the little boy who lives down the lane.
Baa, baa, black sheep, Have you any wool?
Yes sir, yes sir, Three bags full.

One to mend the jerseys, one to mend the socks
and one to mend the holes in the little girls’ frocks.
Baa, baa, black sheep, Have you any wool?
Yes sir, yes sir, Three bags full.

Afgelopen Zondag was het weer schaapscheermiddag op de Landjes bij Marsdijk. Zoals elk jaar zijn mij weer een paar Drentse Heideschaapvachten naar huis gevolgd. Ook een kruising Charollais/ Drents Heideschaap dat gesponnen wil worden. Misschien een mooie klus voor Igor. Quadraad was er ook en we hebben gezellig met Knitted Knots zitten breien en spinnen. Zij zijn ook beide door een vacht naar huis gevolgd. Ik heb weinig gesponnen, was vooral bezig met mooie vachten in de gaten houden en het uitleggen aan diverse vragers hoe het vachtvilt proces werkt._DSC2735 _DSC2734
Het is maar een klein marktje en meer voor het leuk en lokaal produkt, dan voor de verkoopcijfers. De meeste mensen komen even een kijkje nemen en de kinderen mogen helpen met scheren.

_DSC2733 _DSC2737 _DSC2727 _DSC2726

Dit jaar stond er behalve de imker (vaste gast)o.a. ook een pottenbakker met leuke ronde schaapjes en was er iemand die zijn hometrainer aan een graanmolen had geknutseld, zodat je al fietsend ook graan kunt malen. Geweldig! Pannenkoeken eten? Dan eerst een stukje fietsen!

_DSC2730

Deze paplammeren waren bedoelt om geaaid te worden, maar daar hadden ze niet zoveel zin in. Pas later toen het grote aai-schaap in de omheining kwam voelden ze zich wat zelfverzekerder. Misschien vreesden ze wat er op het papier rechtsonder staat. Maar deze Drentse meisje mogen straks gewoon bij de kudde.

_DSC2736

_DSC2740 _DSC2752 _DSC2748

’s Avonds waren er in de lucht nog wat vreemde verschijnselen waar te nemen.

_DSC2788 _DSC2785

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in drents heideschaap, spinnen, vilt met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *