stukje meelopen in het drents-friese wold

Kleine foto-impressie van de wandeling van zondag op de zandvlakte bij Appelscha. Het weer was prachtig, hoewel best frisjes, maar niets dat een muts en sjaal niet kunnen verhelpen. Lief is in Appelscha geboren en heeft goede herinneringen aan het gebied. Ik kom van ietsje verderop.

_DSC2060 _DSC2074

Ven en zandvlakte

_DSC2075 _DSC2084

Stuifduinen

_DSC2080 _DSC2086

(kraai)heide

_DSC2088 _DSC2091

Ingestoven boom en duin

_DSC2097 _DSC2116

Lief zoekt naar videoplaatjes. Uitkijktoren en de oude zendtoren van Smilde

_DSC2130 _DSC2132

Nat

_DSC2124 _DSC2133 _DSC2143 _DSC2146 _DSC2152 _DSC2158

De onderhoudsploeg. Bestaat uit een hutjemutje van diverse schapensoorten. Zijn hele knappe kopjes bij. Als spinner kijk ik automatisch naar de spinbaarheid van de wol. En ik zag een leuk mutsje en een harige broek voorbijkomen

_DSC2154 _DSC2141

De dames op de volgende foto’s zijn een beetje op hun hoede, omdat een jongetje een hele tijd vervelend achter ze aan bleef rennen. Ouders stonden verderop wat te neuspeuteren. Zowel Lief als ik hadden de neiging om kind bij de kraag te pakken, op te vouwen en in het ven te dumpen, maar we realiseerden ons al snel dat we dat eigenlijk bij de ouders zouden moeten doen. Honden en kinderen graag een beetje aanlijnen, vooral als ze niet luisteren. En gooi dat kind op Scouting! Kan ie lekker zijn energie kwijt, hutten bouwen, rondrennen, vuurtjes stoken en ondertussen ook nog wat leren.

Gelukkig zijn schapen toch minder kwetsbaar dan ze op het eerste gezicht lijken en een paar van dit groepje heeft horens. Niettemin levert het onnodig stress op voor de beesten. Net als losse honden.

_DSC2162 _DSC2163

Had ik al eens gezegd dat ik de Drent het mooiste schaap vind…….?

Dit bericht is geplaatst in buiten, drents heideschaap, spinnen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *