groen

Groen is mijn absoluut favoriete kleur. En nu hebben we een grote groene muur!

_DSC1098 _DSC1150

De kleur groen van de overzichtsfoto komt het meest in de buurt. Groen is lastig te fotograferen. En ik word elke keer blij als ik de kamer inloop. Lief vindt groen gelukkig ook mooi.

Ik was ook al bezig met het breien van een grote groene trui. Het garen is van een paar jaar geleden, gesponnen van cambridge wol, die daarna geverfd is met guldenroede en vervolgens met indigo/wede. Het was ooit de bedoeling dat het een Wisteria zou worden, maar helaas het garen is te dik en hoe ik ook mijn best deed, maat kleiner, halve naald kleiner, ik kwam niet tot de goede stekenverhouding. Dus heeft het een aantal jaren in een projecttas rondgelegen, dan in deze kamer, dan onder de bank, dan naar zolder, weer naar beneden, enz. Zo’n project dat niets wil worden. Inmiddels ben ik er een grote Francis revisited van aan het breien. De col bevalt me niet, die ga ik weer uithalen en aanpassen. Ik brei hem extra lang en groter dan mijn meeste truien.

Het is vast niemand ontgaan dat het in Noord-Nederland heeft geijzeld. Liepen we in december nog met zijn allen te klagen dat het geen winter was en weer geen witte kerst (sowieso zeldzaam in Nederland) is alles ineens spekglad. Echt spekglad.

 

tuinvogelsjpg Door de vorst veel vogels in de tuin; vooral zij die met een m beginnen (mezen, mussen, merels). Kan ik met mijn dikke zoomlens oefenen.

PicMonkey Collage

Dit bericht is geplaatst in buiten, Nikon, spinnen, textiel, verven met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *