Landelijk Spinfeest

Afgelopen weekend was de Landelijke Spindag die voor sommigen ook het Landelijke Spinweekend  heet.  Een hele groep mensen (vooral vrouwen) die van spinnen houden verzamelen zich begin oktober op Mennorode in Elspeet. Er wordt veel gesponnen, veel van elkaar geleerd, wol-en-aanverwante-zaken gekocht en vooral heel veel gelachen.

Omdat ik eerder dit jaar mijn camera gruwelijk heb vermoord, heb ik zelf geen foto’s kunnen maken. Gelukkig zijn er wel andere fotografen, dus googlen op Landelijke Spindag levert vast een impressie op hoe het eruit ziet als een menigte samen zit te spinnen.

Ik had samen met Passe-Partout een tafel op de markt op zaterdagochtend. Zij met haar mooie handgeverfde wollonten en ik met mijn handgesmede sjaalspelden.                           Ik had ook nog een ander spinfoefje meegenomen. Want omdat ik niet altijd zoveel spullen mee wil nemen voor zo’n korte tijd en een stukje met de trein moet, had ik dit jaar een spinlepel meegenomen voor het spinnen met de ondersteunde spintol (vorig jaar hakte ik mijn Navajo tol doormidden, als ik niet oppas moet ik elk jaar iets verzinnen, traditie!).

Afgelopen zomer was ik tijdens de waterige scheerdag van Stadsbegrazing Assen en het Textielfestival in de Weerribben al in de weer geweest met een omgebogen juslepel. Geinspireerd op een foto en een video van ondersteund spinnen op een lepel in de rokband. Maar het beviel niet helemaal, dus nog maar verder over nagedacht. De juslepel doet nu dienst bij het tingieten. Er waren meer mensen die deze manier wel handig leek, dus ik ga er maar een aantal van koper maken. Kan ik ook nog wat verder met de vorm spelen en iets met versiering doen, misschien…..

IMG_20151003_081150

(de foto is gemaakt door Soksia)

 

 

Dit bericht is geplaatst in buiten, Macgyver momentje, mee wandelen?, metaal, spinnen, textiel met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *