GLAS

potje

Glas is een heel nieuw medium voor mij. Het heeft zich zomaar opgedrongen en nu zit ik plotseling met een heleboel mogelijkheden opgescheept. Vooral in combinatie met textiel. En metaal.

Niks aan de hand, dus 😉

DSCF2780

Het smelten gaat in de magnetron in een speciaal potje (de Hotpot). Om glas vloeibaar te maken moet je de pot behoorlijk opstoken. Gloeiend!

Mijn doel is om een aanvulling te maken op de sjaalspelden die ik maak. Cabochons om zettingen op uit te proberen en dergelijke.

DSCF2817

Naar de voordeur rennen tijdens het laatste stookproces is een slecht idee.

DSCF2821

Maar inmiddels heeft zich ook al een maxi-pot aangemeld. Om grotere glazen vormen in te maken. Want dat kleintje heeft maar een werkoppervlak van 8cm, waar je ook nog wat af moet rekenen voor de ruimte die het gestapelde glas nodig heeft om tot 6mm dik uit te kunnen vloeien. Want dat is de dikte waar vloeibaar glas van houdt.

grote en kleine pot

11 centimeter is wat ruimer. Maar het duurt ook langer om het op temperatuur te krijgen.

gals voor sjaalspeld diversen

De laatste foto is van een serie proefjes.  Het mooie is dat als er iets niet helemaal naar wens uit de oven komt (gut, alweer een Barbapapa), je het gewoon nog weer een beetje aan kunt passen of desnoods vergruis je het glas en gebruikt het overnieuw. De cabochons kunnen netjes gezet worden op een ring of broche of er kan met een diamantboortje een gaatje geboord worden. Ook kun je draad meefusen zoals bij de onderste hanger. En je kunt glas hergebruiken (herken de knikkker).

Dit bericht is geplaatst in glas, hergebruik met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op GLAS

 1. Tjitske Blaak schreef:

  Beste distelpluis,
  Ik heb een vraag over de spiraalspeld, maar die wil ik je graag privé stellen. Ik vind echter nergens op je site een contact mailadres. Zou je mij kunnen mailen, dan reageer ik terug ;-).
  Bedankt,
  Tjitske Blaak
  Patiss

 2. Tjitske Blaak schreef:

  Beste distelpluis,
  Ik wil je graag wat privé vragen. Kan je mijn mailen, zodat ik mijn vraag kan stellen?
  Bedankt,
  Groet, Tjitske

Reacties zijn gesloten.